Anasayfa Haberler YeniŞafak; Hintli Motosikletçi Yatırım İçin Gaza Bastı
Menu

YeniŞafak; Hintli Motosikletçi Yatırım İçin Gaza Bastı

Hintli motosikletçi yatırım için gaza bastı

Dünya motosiklet endüstrisinin Hint devi Hero, Aydın’ın Nazilli ilçesinde kuracağı fabrikanın inşaatına başladı. Türk iç pazarı kadar Avrupa ülkelerine de motosiklet satmayı planlayan marka, sonbaharında üretime geçecek.

 

Dünya motosiklet endüstrisinin Hint devi Hero. Soysal Grup ile dört yıldır Türkiye motosiklet pazarında yer alan Hero, Aydın’ın Nazilli ilçesinde kuracağı fabrikanın inşaatına başladı. Milliyet'te yer alan habere göre, Türk iç pazarı kadar Avrupa ülkelerine de motosiklet satmayı planlayan marka, sonbaharında üretime geçecek.

Merkez üssü Türkiye

Pek çok motosiklet markası için motor üretimi yaptıktan sonra 2011’de kendi markasını kuran ve 10 yılda Hindistan’ın en büyük sanayi kuruluşları arasına giren Hero, pazardan daha çok pay almak için harekete geçti. Avrupa’ya açılmayı hedefleyen Hero, merkez üs için Türkiye’yi seçti.

Hero Motosiklet Başkanı Pawan Munjal, global markaların Türkiye’de gözü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Dünyada 80 milyon kullanıcıya ulaştık. Yıllık üretimimiz 7.5 milyon. 36 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Türkiye, Avrupa’ya girmek isteyen Hero için son derece önemli. Türkiye’yi Avrupa pazarı için bir giriş kapısı olarak görüyoruz. Bu nedenle Türkiye’de fabrika açıyoruz. Ürettiklerimizi sadece Türkiye değil Avrupa’ya da satacağız. Türkiye’nin Avrupa Birliği ile gümrük anlaşması olması büyük bir avantaj” dedi.